Smart løsning på smerteligt nedbrud

Back

Kunde

Trendhim

Branche

E-handel

Webshoppen Trendhim med base lidt nord for Horsens sælger accessories til mænd, bl.a. hatte, smykker og ure. De havde gjort alt hvad de kunne for at klargøre deres website til et godt salg på Black Friday i 2018.

Forberedelserne havde været omfattende og grundige. De havde foretaget såkaldte loadtests, hvor sitet bliver brugerbelastet - og alting virkede fint. Der var hyret ekstra personale ind, så 40 ansatte stod klar med ivrige hænder. Nu var det bare at vente på, at klokken rundede midnat, så en af årets helt store handelsdage kunne begynde.

Men klokken 23.59, da festen skulle til at begynde, gik alt i sort. Alt var væk. Trendhim.com kunne tage ikke imod besøgende, idet brugerne ikke kunne tilgå siden.

Det viste sig, at Trendhim fik deres Black Friday-salg spoleret af et fiberkabel som var blevet gravet over, da man var ved at installere et autoværn på motorvejen.

Nedbruddet påvirkede ikke kun Trendhim. Det ramte en stribe netbutikker, og kostede enorme summer i tabt omsætning. For Trendhim alene lyder skønnet, at der var tale om tabt omsætning for omkring 100.000 kr. i timen.

Løsningen

Oplevelsen på Black Friday blev startskuddet for Trendhim til at få set deres IT-setup igennem igen, så denne type nedbrud kunne undgås i fremtiden.

Trendhims CTO, Martin Højbjerg Christiansen tog derfor kontakt til Netic, og sammen begyndte parterne at se på, hvordan Trendhims IT-setup kunne strikkes sammen, så man opnåede en højere grad af sikkerhed og stabilitet.

Netics konsulenter kom med et nyt bud på en løsning, der blandt andet indebar, at Trendhim i stedet valgte en såkaldt Public Cloud-model. Det betyder, at selskabets data ikke er placeret hos én enkelt udbyder, men i flere datacentre rundt omkring i verden. På den måde bliver man ikke ramt, blot fordi en enkelt udbyder står af.

image
Det betyder rigtig meget for os. Vi fik både god sparring på, hvordan vi kunne gøre netværket mere sikkert og stabilt samt sparring i forhold til hele Trendhim-platformen. Det betyder, at vores setup i dag er blevet moderniseret, så vi er mere agile og kan løbe hurtigere. På den måde kan vi hele tiden være foran konkurrenterne

Martin Højbjerg Christiansen

CTO, Trendhim

Det har samtidig betydet, at nattesøvnen er stærkt forbedret hos Trendhims CEO, der ikke fik mange minutters hvile, da Black Friday virkelig var en sort dag.

image
Jeg sover meget bedre om natten nu. Det er bare rart at vide, at man er med på beatet, for det bliver man nødt til at være, når man er en ecommerce-virksomhed.

Martin Højberg Christiansen

CTO hos Trendhim

Vil du vide mere?