Clicky

Big Data Analytics

Værdifuld indsigt i dine data

 

Hos Netic elsker vi data. I snart 10 år har vi hjulpet over 100 organisationer, store som små, i både den offentlige og den private sektor med at høste det skjulte guld i deres data.

 

Big Data Analytics

Flere og flere virksomheder gemmer, bearbejder og udtrækker værdi fra mange typer af data. Desuden sker der en vækst i antallet af systemer, der understøtter meget store mængder af både strukturerede og ustrukturerede data.

Derfor opstår der et krav om platforme, der hjælper datansvarlige med at strukturere og sikre big data, samtidigt med at man lægger analyseværktøjer i hænderne på slutbrugerne. Den type platforme er samtidigt modnet, og fungerer i samspil med store organisationers IT-systemer og standarder.

At bruge big data til at forstå sine systemer, brugere og sammenhænge kan lede til kvalificerede beslutninger og strategier for forretningen.

Applikationer og services

Når en virksomhed udstiller en applikation eller service – det kan være både til internettet som fx. en webshop eller internt som fx. tidsregistrering, så er det vigtigt at overvåge, om brugerne oplever den kvalitet som man ønsker.

Eksempler kan være tilgængelighed, svartid, datakvalitet, som sammenkoblet med data som tidspunkt, browserversion og andet kan give et billede, der kun svært kan sammenstykkes uden en analyseplatform.

Business Analytics og Business Intelligence

Når Big Data bliver til Business Intelligence, så trimmes dine processer og din viden styrkes. Brugt rigtigt, kan dette føre til gladere kunder og mere salg.

Hele din forretning er fyldt med data og data kan give dig sandfærdigt indblik i dine kunders handlemønstre, dine kunders demografiske og geografiske fordeling, omsætning opgjort på forskellige parametre og meget andet.

Business intelligenceOgså internt i virksomheden kan data skabe værdi. Data kan afsløre de vigtige sammenhænge mellem virksomhedens forskellige aktiviteter og i hænderne på en økonomichef med strategi i blodet kan den rette indsigt disse sammenhænge føre til reel forretningsudvikling.

Big data kan understøtte din cloud transformation

Flere og flere virksomheder flytter data i cloud. Cloud platforme udstiller mange data og data governance bliver her centralt. Hvor flyder virksomhedens informationer hen?

Afvikler din virksomhed selv applikationer i Public Cloud, så er alle fordelene stadig gældende og måske endda endnu vigtigere, da det er nødvendigt at monitorere selve cloudens performance og tilgængelighed.

Big Data Analytics og IoT går hånd i hånd

IOT eksploderer i denne tid, hvor stort set alle elektriske apparater bliver koblet på Internet og huset flyder over med elektroniske dimser der omgiver og interagerer med alt vores færden.

At udvikle og sælge IOT enheder sætter store krav til både bruger adfærdsanalyse og en masse teknisk indsigt i, om hele økosystemet fungerer. Her er data er igen kilden til forståelse og indsigt og det er nødvendigt med et stærkt værktøj til at analysere de store datamængder i både realtids perspektiv og historiske trends.

Drift på viden og indsigt styrker din kontrol

IT-drift indeholder meget store mængder machine data. Her kan de anvendes til at overvåge alle vigtige KPI’er, og det behøver ikke at være tekniske KPI’er, men det kan også være forretnings-KPI’er som omsætning eller omkostninger ved en given aktivitet.

Samtidigt er det et stærkt governance-værktøj. Central opsamling af logs med indførelse af funktionsadskillelse vil givet øget intern sikkerhed. En hacker eller ondsindet intern medarbejder, kan ikke længere udføre hans handlingen uden at efterlade spor, der ikke kan slettes.

Eksempelvis GDPR sætter også øget fokus på effektiv og systematisk logopsamling og har skærpede krav til rapportering og IT-sikkerhed.

Hvorfor Netic

Over 100 organisationer har valgt at samarbejde med Netic om Big Data Analytics. Vi har et dedikeret team på ca. 15 mennesker, der næsten udelukkende beskæftiger sig med området.

Big Data projekter indeholder en meget stor grad af kompleksitet. Derfor er erfaring vigtig – en erfaring som vi har – og vi kan derfor hjælpe dig med at veksle data til viden om din forretning.