Større driftssikkerhed og -stabilitet til Danmarks femtestørste bank

Back

Kunde

Spar Nord Bank

Branche

Bank

Spar Nord havde behov for større driftssikkerhed og -stabilitet for deres 400.000 kunder i hele landet. Desuden ønskede de høj sikkerhed, en fleksibel løsning og en grønnere profil. 

For at imødekomme disse krav, lejede Spar Nord 16 racks i et dedikeret rum i Netics topsikrede datacenter på en fremtidssikret aftale.

Ud over dedikeret plads i datacentret, opnår Spar Nord størst mulig driftssikkerhed og -stabilitet. Centret opfylder desuden bankens ønske om at have sit eget rum uden driftsmæssigt ansvar.

image
image
Vi ønskede fleksibilitet, og med Netic er der ikke langt fra beslutning til eksekvering. De er professionelle, uhøjtidelige, har en passende størrelse og modsat mange andre hostingfirmaer er de specialister, der kan rådgive om og levere andre ydelser. Vi har derfor samlet det hele hos en leverandør, der forstår vores forretning.

Kristian Majland Abelsen

It-driftschef, Spar Nord

Datacentret ligger desuden tæt ved bankens hovedsæde og har den rette grønne profil med fokus på energieffektivitet.

Aftalen sikrer driftsstabilitet flere år frem og kan nemt skaleres op og ned, uden at Spar Nord skal betale for det på forhånd.

image
Vi har fået det, som vi ønskede. Skulle vi have bygget vores eget, ville det være tæt på denne løsning, men her behøver vi ikke at tænke på den daglige drift.

Peter Holmgren

Teamleder, Spar Nord

Fakta om DC5, Netics nyeste energieffektive datacenter

  • DC5 er forsynet med redundant UPS-beskyttet strømforsyning, standby-dieselgenerator, redundante køleanlæg, aspirationsbaseret røg/branddetektering og gasbaseret brandslukning.
  • DC5 kan skalere til 600kW it-last. Datacentret har redundante 10Gbit/s internetforbindelser fra flere forskellige internetudbydere og der er ligeledes redundant fiber direkte mellem DC5 og Netics øvrige datacentre.
  • DC5 og Netics øvrige datacentre er beskyttet af to separate lag af adgangskontrol og alle rum er indbrudsbeskyttet med avancerede tyverialarmsystemer og videoovervågning.
  • DC5 og de øvrige datacentre drives og testes regelmæssigt for at sikre sikker og stabil service jf. de relevante ISO-og ISAE-standarder.
  • DC5 har en effektivitetsgrad (PUE) på ca. 1,25 (25% overhead ift. it-last) og forsynes delvist med vedvarende energi i form af solceller på taget af bygningen.

Netic leverer alle ydelser fra co-location/housing i kvarte, halve og hele racks til dedikerede datacenterrum med op til 16 racks forsynet med redundant strøm.

Netic leverer også infrastruktur som service og managed hosting samt konsulentydelser. Spar Nord har et dedikeret datacenterrum med redundante fiberforbindelser i Netics nyeste datacenter, DC5.

Vil du vide mere?