It-hosting i danske datacentre

Du kan nyde godt af flere fordele ved et samarbejde med Netic. Vi har flere års erfaring med it-hosting funderet i vores certificerede datacentre i Danmark. Vi sørger for at tage os af din it-infrastruktur. Det giver dig tid til at tage dig af din forretning.

Du kan nyde godt af flere fordele ved et samarbejde med Netic. Vi har flere års erfaring med it-hosting funderet i vores certificerede datacentre i Danmark. Vi sørger for at tage os af din it-infrastruktur. Det giver dig tid til at tage dig af din forretning.

Datacentre med veldokumenteret høj driftssikkerhed

Netic tilbyder it-hosting af servere eller løsninger i et af vores fem datacentre, som alle er placeret i Danmark. I hvert datacenter lagres data med ekstrem høje krav til sikkerhed, pålidelighed og tilgængelighed. Vi har årelang erfaring med it-hosting i Danmark samt drift for en række af landets største virksomheder, bl.a. indenfor sundheds- og finanssektoren.

Sikker datacenter-infrastruktur i hele landet

Netic har fem datacentre, der alle har en veldokumenteret høj driftsstabilitet. De testes løbende efter best-practise-udviklede ISO-procedurer. Vi sikrer compliance via fuld end-to-end-kontrol over og indsigt i infrastrukturen. Desuden opererer vi i henhold til vores Information Security Management System, som bygger på ISO27001 og 27002. Eksterne revisorer gennemfører ISAE 3402- og ISAE 3000-revisioner (persondata), som kan stilles til rådighed for vores kunder efter behov.

De fem datacentre er placeret inden for en overkommelig afstand. Alle datacentre understøtter forskellige disaster recovery-scenarier, og alle er forbundet med private fibre. Desuden har vi på et af datacentrene backup af alle løsninger, og der er fiber til backup-lokationen fra de andre centre. Alle datacentrene er beskyttet af to separate lag af adgangskontrol. Der ud over er alle rum indbrudsbeskyttet med videoovervågning og tyverialarmer, der er tilkoblet et eksternt vagtværn.

Det er jeres garanti for 100 % oppetid og datasikkerhed til jeres systemer, kundedata mv. og vores garanti for at kunne levere sikker it-hosting.

Energieffektiv og sikker it-hosting

I samarbejde med Coromatic har Netic opført et af Nordens mest energieffektive datacentre, DC5 på Aalborg Havn. Det har vi gjort, dels fordi vi oplever stigende efterspørgsel på grønnere databehandlingsløsninger, dels fordi kravene til databehandling i dag ikke kun omfatter drifts- og datasikkerhed, men også ansvarlighed.

Datacentret har en kapacitet på 1MW og leverer energieffektive og vedvarende dataløsninger til vores kunder. Centret overholder den høje Tier 3-standard. I praksis betyder det, at centrets komponenter og redundante systemer har adskilte forsyningsveje for internet, strøm og køling.

image

Med den nye teknologi er Netic på forkant med kravene til datacentre og it-hosting i Danmark. Dette inklusive klima, miljø og ansvarlighed. DC5 drives udelukkende på strøm fra vedvarende energikilder, som f.eks. danske vindmøller, hvilket sikrer, at ressourceforbruget er så lavt som muligt. Der anvendes f.eks. frikøling og energieffektive variable EC-blæsere.

Når data lagres i centret, bruges kun 8% mere energi end det, IT-udstyret bruger. Det betyder en PUE (Power Usage Efficiency) på ca. 1,08 og en meget lav CO2-udledning.

image

Et fuldt GDPR- og Schrems II-kompatibelt setup

I sommeren 2023 har EU-Kommissionen vedtaget en afgørelse om tilstrækkeligheden af beskyttelsesniveauet for overførsler af personoplysninger fra EU til USA (Schrems II). Dette har fremskyndet efterspørgslen efter et EU-kompatibelt suverænt cloud-tilbud, der kan understøtte udviklere og applikationer på samme måde som det, der leveres fra de store datacentre. Vores Managed Kubernetes platform-as-a-service kan bruges fra vores danske datacentre og/eller infrastrukturer, hvilket resulterer i et fuldt GDPR- og Schrems II-kompatibelt setup.

Grønne forpligtelser

Hos Netic bruger vi enorme mængder strøm i vores datacentre. Samtidig efterspørger vores kunder i stigende grad muligheden for, at deres it-løsninger understøttes af grøn energi. Da miljøet samtidig kalder på, at vi tager hensyn, giver det ekstremt god mening, at vi tænker ansvarligt.

Set i det lys har vi siden 1. marts 2020 forpligtet os til at købe CO2-neutral energi fra vindmøller.

Her ved siden af ses det seneste af vores klimacertifikater, der dækker en fireårig periode fra den 1. juli 2021 til den 31. december 2025.

image

Sikker it-hosting. Døgnet rundt

Vælger I at benytte Netics datacentre til jeres infrastruktur, behøver I ikke bekymre jer mere. Selv hvis der mod forventning skulle opstå problemer, kan I til enhver tid kontakte os. Vi har support døgnet rundt hele året.

Brug for hjælp til it-hosting?

Peter Vadsholt

Sales Director

Henrik Winther Staffe

Senior Account Manager