Hosting og drift af abonnementsstyringsløsninger for millioner af brugere

Back

Kunde

Subaio

Branche

Fintech

År

2023

Hvad er Subaio?

Subaio, der har base i Aalborg, er en fintech-virksomhed, der blev stiftet i 2016 med det formål at tilbyde banker over hele verden white-label softwareløsninger, der er nemme at implementere. Blandt andet hjælper disse løsninger forbrugerne med at håndtere abonnementer i deres mobilbank med det resultat, at de får øget overblik og sundere økonomi.

Abonnementsstyring kort fortalt

Med Subaios abonnementsstyringssoftware får bankens slutbrugere et detaljeret overblik over alle deres abonnementer og tilbagevendende betalinger, inklusive logo, månedligt beløb, næste forventede betaling, kreditkortinformation, årligt gennemsnit og tidligere betalinger af den tilbagevendende betaling.

Det relativt simple abonnementsoverblik vises på en brugerflade i online- og mobilbank-app'en. Dette gør det nemt for bankens slutbrugere at se alle de ting, de betaler for regelmæssigt. I mobilbank-app'en er det også muligt at annullere abonnementer og sætte på pause, hvilket giver forbrugeren mere kontrol over deres økonomi.

image
image

Samarbejdet med Netic

Netic og Subaio har samarbejdet næsten siden Subaios rejse begyndte i 2016. Dengang hostede Subaio selv deres egne servere. Men på grund af en hurtig og stor udvidelse af kundebasen, som resulterede i manglende serverplads, valgte de at outsource hosting og drift af app’en til Netic. I dag driver og hoster Netic således fysiske såvel som virtuelle servere med Subaios kundedata i et af vores datacentre.

image
Hvorfor valgte vi at arbejde med Netic? Fordi vi havde brug for en yderst pålidelig og betroet partner, der fortsat kan opfylde vores krav, når vi skalerer til millioner af brugere og globale kunder. Hos Netic er der ikke noget, der hedder 'standardløsninger'. I stedet er vi altid blevet tilbudt skalerbare løsninger, der løbende kan tilpasses for at imødekomme vores kunders behov og krav. Hos Subaio skal vi for eksempel overholde bankernes krav, og her har Netic vist sig at være en fleksibel og jordnær partner med ekspertise inden for områder som compliance, sikkerhed og netværk. Jeg har aldrig oplevet en situation, hvor vi ikke har kunnet finde en løsning.

Brian Jørgensen

Chief Technical Officer & Grundlægger

Tilgængelig og anvendelig ved hjælp af Docker

Subaios løsning kører via et Docker Swarm-setup som er administreret af Netic. Det gør det nemt for Subaios kunder, bankerne, at udrulle og skalere abonnementsstyringsapplikationen i deres egen infrastruktur, så den bliver tilgængelig og egnet for slutbrugerne.

Ved at bruge Netic som en hosting- og driftspartner opnår Subaio et højt niveau af tilgængelighed, stabilitet og sikkerhed. Subaio kan få adgang til deres racks i vores datacentre så ofte de ønsker, og de har en garanti for 100% oppetid og datasikkerhed.

image
image

Kort om Docker Swarm

Med Docker Swarm kan man bl.a. oprette og administrere et cluster af Docker hosts, der kan afvikle Docker containere. (Et cluster består af flere fysiske eller virtuelle maskiner, der arbejder sammen som en enkelt enhed). Applikationer eller dele af applikationer deployes i Docker Swarm som services. Services kendetegnes ved at være en definition af hvordan gruppen af containere, der udgør applikationen, skal opføre sig. Dette muliggør blandt andet nem skalering af kørende applikationer.

Docker Swarm har indbygget load balancing, så trafikken automatisk fordeles jævnt mellem containere. Således kan applikationerne være tilgængelige og skalerbare uden yderligere konfiguration, og der kan udføres opdateringer af applikationer med minimal nedetid ved brug af "rolling updates", hvor opdateringer rulles gradvist ud på en del af de containere, der kører en service. Docker Swarm giver mulighed for at bygge robuste services, da platformen er designet til at kunne tolerere fejl. Dvs. at hvis en host i clusteret går ned, startes container workloaden tidligere håndteret af den host, automatisk op på andre kørende hosts.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere?